Научи повече

Contest

В рамките на „Фестивал на изкуствата: Free Fest:Магията на Мездра!“ ще се проведат три тематични конкурса - литература, изобразително изкуство и фотография. Желаещите да участват преминават през предварителна селекция. За целта изпращат своите творби по електронна поща на адрес: mezdra@mail.bg

Конкурс за литература

Желаещите могат да изпратят своите предложения в електронен вид (текстов файл, сканиран докумет в PDF формат). След предварителен преглед, най-добрите и стойностни проекти ще бъдат публикувани и предложени за гласуване на сайта www.freefestmezdra.com. Вашите предложения за Конкурса по литература се очаква да бъдат получени не по-късно от дата 06.05.2015 г. Допълнителни разяснения може да получите от организаторите в рамките на проявите на Фестивал на изкуствата: Free Fest:Магията на Мездра!“.

Конкурс за изобразително изкуство

По време на фестивала ще бъдат проведени Уъркшопи по Живопис (можете да се запознаете подробно на страницата с Програмата на фестивала).  Снимки на създадените творби в рамките на фестивала могат да бъдат изпращани на упоменатия адрес на електронна поща след което ще бъдат публикувани и предложени за гласуване на сайта на фестивала – www.freefestmezdra.com. Предложения за Конкурса по живопис се очакват да бъдат получени не по-късно от дата 06.05.2015 г. Допълнителни разяснения може да получите от организаторите в рамките на проявите на Фестивал на изкуствата: Free Fest:Магията на Мездра!“.

Конкурс за фотография

Уловете магията на Мездра! Приятели на фотографията, от 3 до 6 май 2015 година в гр.Мездра ще се проведе вторият иновативен културен фестивал на изкуствата: Free Fest:Магията на Мездра!“. Програмата е много пъстра и примамлива за вашия обектив - улични дефилета, уъркшопи по живопис, фолклорно надпяване и надиграване, различни тематични ателиета, представления и концерти. Най-добрите свои снимки можете да изпращате до 10 май 2015 година на е-майл: mezdra@mail.bg. Одобрените фотографии ще бъдат качени на сайта на проекта www.freefestmezdra.com., след което ще стартира гласуването от посетителите на страницата. Във фотоконкурса могат да участват фотографии, които отразяват събитията по време на фестивала. Всеки участник може да изпрати максимум до 3 снимки. За публикуването им на сайта на проекта те трябва да са с размер ширина 500-800 px и височина 300-400 px. Всеки автор трябва да има готовност да предостави файл на своята снимка в оригинал с висока резолюция по-голяма от 3 Мега пиксела. 

Съпътстваща информация

Всички предложения за участие в конкурсите трябва да съдържат и придружаваща информация за авторство и контакти – име, възраст, любител или професионалист, електронен адрес, телефон.

Гласуване

Гласуването от посетителите на сайта ще продължи шест месеца след публикуването на материалите (от 1 юни до 1 декември 2015 година). Победителите, получили най-много гласове на сайта на фестивала, ще получат специални грамоти и награди от Община Мездра. Награждаването ще стане на 06.05.2016 г.

За определяне на обективен вот ще бъде разрешено е гласуването само веднъж за едно предложение и от един IP адрес. 

Уловете магията на Мездра!